Waar veel zeilers nu beginnen aan hun tocht naar het noorden, keert de Annies haar boeg naar het zuiden.

We hebben gisteren vanuit Kristiansund een ferry genomen naar Trondheim. De enige grote plaats langs de Noorse kust die we nog niet hadden gezien. We zijn blij dat we het nog kunnen doen, maar de jaren gaan tellen. (83 en bijna 75 jaar)
Nu dus heel rustig aan richting zuid.
We komen jullie vast wel ergens tegen.

Dit stukje plaatste ik op 9 juni op Facebook. 47 likes en meer dan 10 erg positieve opmerkingen.
We liggen vandaag 16 juni weer terug in Måløy. We blijven een dagje liggen in de regen en wind, dus tijd om iets aan de website te doen. Maar 14 dagen beschrijven met alles wat we vroeger al hebben gezien is niet echt interessant, dus nu wat meer foto's.
Het weer is onverminderd slecht, maar een aantal mooie momenten zijn er zeker geweest.


Vaak zijn er speciale plaatsen waar je als gast kan liggen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bud en Kristiansund.

 

 

 

 

 

 

In Molde hebben ze een prachtige webcam waar ik thuis vaak naar kijk. Om zelf het uitzicht "live" te bewonderen moesten we natuurlijk wel een stukje om varen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig was er geen voetbalwedstrijd, want de gastenhaven ligt pal naast het voetbalstadion. Het enige waar je last van had waren de veelvuldig langskomende ferry's die mij steeds weer deden denken aan een zeker kamerlid.

 

 

 

      Ik, denkend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hoeven de boot niet heel vaak schoon te maken, maar soms heeft een stootwil iets afgegeven. Op zoek naar ijskastmagneten van Molde zag ik Pieter een blauwe plek wegpoetsen.  Netjes hoor.
We hebben voor Noorse begrippen een kleine boot, maar proberen hem wel te onderhouden.
Grappig voorval: Vlak voor Molde kwam een Noorse zeilboot recht op ons af varen. Ze wisten niet zeker of wij wel Nederlanders waren en waren in verwarring door onze vlag van de "koninklijke".

Het waren geémigreerde Nederlanders, die het leuk vonden om even een praatje te maken.

 

 

 

 

 

 

Molde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Molde zijn we via Midsund, Ålesund, Sandshamn weer terug in Måløy.  Het is hier 11 graden en het regent veel, vaak en hard. Wanneer je dan hoort dat het in Nederland morgen 30 graden wordt, ...........
Maar we gaan naar het zuiden en blijven optimistisch.